Op zondagochtend eet ik graag eens pannenkoeken. Daarom heb ik vandaag voor jullie een receptje dat lekker en gezond is. En bovendien ook nog eens makkelijk klaar te maken.
Deze pannenkoeken zijn gemaakt van Skyr waardoor ze meer eiwitten bevatten dan gewone pannenkoekjes, zonder eiwitpoeder te moeten gebruiken. Voor sporters is het namelijk belangrijk om bij elke maaltijd eiwitten te eten. Eiwitten zorgen voor spieropbouw en spieronderhoud. Maar ook voor niet-sporters zijn deze pannenkoekjes ideaal. Eiwitten zorgen niet alleen maar voor spieropbouw/-onderhoud, maar ook voor een verzadigend gevoel én ze zijn 1 van de 3 belangrijke voedingsstoffen voor ons lichaam.
Serveer met wat fruit en je hebt een perfecte recuperatie maaltijd.
Pannenkoeken van Skyr
Deze pannenkoeken zijn gemaakt van Skyr waardoor ze meer eiwitten bevatten dan 'normale' pannenkoeken.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Belgisch
Porties 2
Ingrediënten
- 100 g volkoren meel Of havermout fijnmalen tot meel
- 1 ei
- 1 tl bakpoeder
- 150 g vanille skyr Of een andere smaak naar keuze
- 100 ml magere melk
- Toppings naar keuze Yoghurt, fruit, confituur, pindakaas,...
Instructies
- Klop het ei samen met de Skyr en de melk los tot een homogene massa.
- Voeg de meel en het bakpoeder toe en meng tot een beslag. Het is volkomen normaal dat het beslag wat dikker is.
- Vet een pan in met wat olie en zet op het vuur.
- Bak de pannenkoekjes in de pan tot het beslag op is. Ik gebruik ongeveer 1 el beslag per pannenkoekje.
- Serveer met toppings naar keuze.
Trefwoord Ontbijt, Pannenkoek, Skyr
4 reacties op “Pannenkoeken van Skyr”
Zalige pannenkoekjes, als kerstontbijt, had nog een overrijpe banaan aan het beslag (dubbele portie) toegevoegd! Door iedereen gesmaakt!
Ik ben blij dat ze gesmaakt hebben 🙂
Super makkelijk te maken en zeer smakelijk! De puber kinders vonden het ook heerlijk! 😊😊
Oh wat leuk om te horen! 😊