Speculaasmuffin

Sinterklaas zal dit jaar anders gevierd worden, maar dat wil niet zeggen dat we het helemaal niet moeten vieren. Probeer daarom deze gezondere speculaasmuffins eens uit. Zo kan je je bubbel en knuffelcontact voorzien van een heerlijk gebakje bij de koffie.

Want we mogen onszelf wel verwennen in deze tijd.

Speculaasmuffin

Speculaasmuffin

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Tussendoortje
Keuken Belgisch
Porties 12

Equipment

  • Muffinvorm

Ingrediënten
  

  • 100 g volkoren meel
  • 110 g havermoutmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 3 bananen ongeveer 300g
  • 125 ml magere melk
  • 2 eieren
  • 1 el speculaaskruiden ongeveer 10g
  • 1 el kaneel ongeveer 10g
  • 30 g schuddebuikjes

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 180°C.
  • Pureer de bananen.
  • Klop de eieren samen met de melk los. Voeg dit bij het bananenmengsel en meng goed.
  • Meng het havermeel, volkorenmeel, bakpoeder, speculaaskruiden en kaneel. Voeg dit geleidelijk toe aan het bananenmengsel. Meng dit tot een homogeen beslag.
  • Doe het beslag in de muffinvormen.
  • Zet de muffinvormen in de voorverwarmde oven voor ca. 30 min. Controleer met een prikker.
Trefwoord Muffin, Speculaas, Tussendoortje