Categorieën
Avondeten Recepten

Pompoenrisotto

Het is herfst en dat vraagt om comfortfood en pompoenen! Ik geef je een combinatie van beide met deze heerlijke pompoenrisotto.

Zoek je nog een ander comfortfood gerechtje met pompoen? Bekijk dan zeker deze pasta met pompoen.

 

Gezonde pompoenrisotto

Pompoenrisotto met champignon en spinazie

Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Avondeten
Porties 4 personen

Equipment

  • Oven
  • mixer

Ingrediënten
  

  • scheutje olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 flespompoen
  • 1,5 cm chorizo
  • 500 gram champignons
  • 2 handenvol spinazie
  • 250 gram zilvervliesrijst of rijst naar keuze
  • 1 bol mozzarella eventueel light
  • 1 el parmezaanse kaas optioneel
  • scheut magere melk
  • peper en zout
  • snuifje nootmuskaat
  • 500 ml bouillon

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 200°C.
  • Snijd de flespompoen doormidden en leg in de voorverwarmde oven gedurende 40-45 min tot de pompoen gaar is.
  • Breng de bouillon aan de kook.
  • Snijd de ui en de chorizo in kleine stukjes en pers de knoflook. Verhit daarna de olijfolie in een pan en voeg de ui samen met de knoflook en chorizo toe. Bak tot de ui glazig en de chorizo mooi aangebakken is. Voeg daarna de champignons toe en bak ongeveer 3 minuten mee.
  • Voeg de rijst toe aan de pan en bak een minuutje mee. Voeg een soeplepel bouillon toe en roer even om. Wacht tot de bouillon is opgenomen door de rijst en voeg hierna opnieuw een soeplepel bouillon toe. Herhaal dit proces tot de rijst beetgaar is. Het is mogelijk dat je hiervoor niet alle bouillon nodig hebt.
  • Haal ondertussen de pompoen uit de oven en doe het pompoenvlees in een blender samen met een scheut melk. Mix tot je een glad pompoenmengsel hebt. Kruid het mengsel met peper, zout en nootmuskaat.
  • Voeg het pompoenmengsel toe aan de rijst en meng goed. Daarna snijd/scheur je de mozzarella in stukken en meng je deze onder de risotto samen met de parmezaanse kaas (optioneel).
  • Als laatste meng je de spinazie onder de risotto tot deze zacht is. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe indien nodig.
  • Serveer de risotto.
Trefwoord Avondeten, Champignon, Pompoen, Spinazie
Categorieën
blog Blog

Wanneer en wat eet ik voor het sporten?

Dat je als sporter voor het sporten moet eten, zal je al wel vaker gehoord hebben. Maar wat moet je nu precies eten en wanneer? Aangezien sportvoeding heel persoonlijk is en best individueel bekeken wordt, geef ik je hier de basisprincipes weer.

Marieka Wagemans

Wanneer eet ik voor het sporten

Om optimaal te presteren moet je voeding aangepast worden aan je sportmoment en dit zowel voor, tijdens als na het sporten. In dit artikel bespreek ik wanneer je voor het sporten moet eten zodat je het meeste uit je training kan halen. De algemene regel als het gaat om wanneer je best eet voor het sporten is volgende:

🍝 Eet 2-4 uur voor het sporten je laatste grote maaltijd. Dit zorgt ervoor dat je glycogeenvoorraad optimaal gevuld is en dat je je energie uit de voeding kan halen tijdens het sporten.

🍌Eet 1-2 uur voor het sporten nog een kleine snack. 

Wanneer je dus gaat trainen om 17u, eet je om 13u best je middagmaal om vervolgens om 15u-16u nog een koolhydraatrijke snack te eten. Een uitgewerkt voorbeeld kan je vinden op instagram.

Wat eet ik voor het sporten

De laatste grote maaltijd voor het sporten

Die eet je best 2-4 uur voor het sporten. Zo sport je niet op een lege maag en heeft je lichaam voldoende tijd om de maaltijd te verteren. Deze maaltijd voorzien we hoofdzakelijk van koolhydraten en ook wat eiwitten.

Voorbeelden van deze maaltijd

  • Broodje met eieren (laat de ui er in dit geval uit)
  • Pasta met tomatensaus
  • Havermout gemaakt met melk

Een snack voor ‘voor het sporten’ 

Om een training met voldoende energie aan te vatten, kan het nuttig en/of nodig zijn om nog een snack te eten voor het sporten. Zorg er dan voor dat je deze snack 1 -2 uur voor het sporten eet.

Het is belangrijk dat je een koolhydraatrijke snack kiest die niet op de maag gaat liggen tijdens het sporten. De koolhydraten leveren je snel energie en zorgen ervoor dat je met voldoende energie de training aanvat. Het kan ook nuttig zijn om een kleine hoeveelheid eiwitten toe te voegen, dit kan het herstel van de spieren bevorderen.

Voorbeelden van snacks:

  • Energiereep (klik hier om er eentje zelf te maken)
  • Granenreep
  • Yoghurt met muesli of granola (klik hier om zelf granola te maken)
  • Brood met banaan
  • Brood met confituur
  • Stuk fuit
  • Stuk fruit met yoghurt

De hoeveelheid is persoonlijk en hangt van verschillende factoren af, net zoals de snack zelf. 

Categorieën
Avondeten Lunch Ontbijt Recepten

Shakshuka

Als sporter en ondernemer ben ik fan van een snel en makkelijk gerecht. Daarom dat shakshuka een ideaal gerecht is om op tafel te toveren. Het is een Oosters eenpansgerecht (hoera, weinig afwas!) met ei, een tomatensaus en veel smaak! Mijn versie heb ik volgestopt met veel groentjes.

Zelf eet ik shakshuka het liefst als lunch, maar het kan ook perfect als avondeten of ontbijt als je van hartige ontbijtjes houdt.

shakshuka

Shakshuka

Een Oosters gerecht, ideaal als je snel een lunch op tafel wil toveren.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Avondeten, Lunch, Ontbijt

Ingrediënten
  

  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 paprika
  • 2 wortelen
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 2-4 eieren
  • 1/2 tl komijn
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • peper en zout
  • volkoren brood

Instructies
 

  • Snijd de ui, paprika, wortelen en courgette in blokjes en bak ze in wat olijfolie in een koekenpan.
  • Voeg na een paar minuten de tomatenblokjes toe en kruid met komijn, paprikapoeder en peper en zout.
  • Laat een paar minuten sudderen.
  • Maak 4 kuiltjes in de saus en laat hier de eieren in glijden. Laat ze stollen naar gewenste dikte.
  • Serveer met geroosterd brood.
Trefwoord Avondeten, Ei, Lunch, Ontbijt
Categorieën
Blog Sportvoeding

Sportvoeding

Sportvoeding wordt vaak geassocieerd met energierepen, eiwitrepen, shakes en supplementen. Maar sportvoeding is zoveel meer dan alleen dat.

Wat is sportvoeding?

Sportvoeding is elk eetpatroon dat bedoeld is om de sportieve prestaties te optimaliseren en zo persoonlijke doelen te behalen. Voor zowel een recreatieve- als een topsporter begint sportvoeding met de juiste basisvoeding. Deze basisvoeding moet je aanpassen aan de tijdstippen waarop je sport en aan de hoeveelheid (aantal uren) dat je sport. Wanneer de basisvoeding goed zit en nog steeds niet voldoet, kan je overgaan naar sportspecifieke voeding en daarna pas naar supplementen. Dit alles is terug te vinden in de sportvoedingsdriehoek.

Sportvoeding

Basisvoeding

De basis van de sportvoedingsdriehoek is gezonde voeding. Alle voedingsstoffen die je als sporter nodig hebt, kan je uit ‘normale’ voeding halen. Het is belangrijk dat je voedingsstoffen uit elke voedingsgroep binnen krijgt en dat je in je voeding varieert.

Welke voedingsstoffen heb je als sporter nodig?

  • Fruit en groenten
  • Koolhydraatrijk voedsel zoals pasta, rijst, brood, aardappelen, …
  • Calciumrijk voedsel zoals melk, yoghurt, kaas, …
  • Gezonde vetten zoals olijfolie, avocado, noten, …

Afhankelijk van de hoeveelheid die je sport moeten de porties binnen elke voedingsgroep aangepast worden.

Sportspecifieke voeding

Wat kan je verstaan onder sportspecifieke voeding:

  • Sportdranken
  • Eiwitrepen en -shakes
  • Energierepen en -gels

Sporters gebruiken sportspecifieke voeding vaak omdat ze denken dat ze met een normaal, gezond voedingspatroon niet kunnen voldoen aan de verhoogde voedingsbehoeftes die ze hebben. Dit is echter vaak niet het geval. Alle voedingsmiddelen die je als sporter nodig hebt kan je in principe uit de basisvoeding halen.

Toch kan het in sommige gevallen wel aan te raden zijn om sportspecifieke voeding te gebruiken:

  • Wanneer je geen of weinig tijd hebt om voldoende gezonde basisvoeding te eten. Bijvoorbeeld: vlak voor een wedstrijd of tussen twee trainingen in.
  • Wanneer je in een periode van zeer intensieve trainingen zit.
  • Tijdens wedstrijden of lange trainingen (vb duurlopen, lange fietstochten, …) wanneer je voldoende energie moet binnenkrijgen.

Sportsupplementen

Sportsupplementen worden gebruikt omdat ze prestatie- en/of energie bevorderend werken. Maar lang niet alle supplementen zijn ook effectief wetenschappelijk onderzocht. Neem supplementen nooit zonder medische informatie in te winnen.

Voor wie is sportvoeding?

Zoals je uit bovenstaande tekst kan aflezen is sportvoeding voor iedereen die zijn/haar sportprestaties wil optimaliseren en persoonlijke doelen wil behalen. Ben je een recreatieve sporter? Dan zal je andere prestaties en doelen voor ogen hebben dan wanneer je een topsporter bent. Maar ongeacht wat de prestatie of het doel is, kan je je voeding aanpassen aan het sportmoment.

Afhankelijk van het doel en de hoeveelheid dat je traint, worden vooral de porties aangepast. Daarnaast is het tijdstip waarop je eet belangrijk bij sportvoeding.

Wil jij hierover meer weten en jouw voeding aanpassen aan je doelen en prestaties. Vul dan het contactformulier in en dan help ik je om je doelen te bereiken!

Categorieën
blog Blog

Wie ben ik?

Wie ben ik? 

 

Wie ben ik?

 

Foto: @klik_fotografen

Ik ben Marieka, 32 jaar, sportvoedingsdeskundige en personal trainer. Na jaren op hoog niveau tafeltennis te hebben gespeeld, ben ik hier in 2017 mee gestopt. De laatste jaren combineerde ik tafeltennis al met het volgen van personal training en merkte ik dat mijn spel enorm verbeterde. Na het stoppen met tafeltennis ben ik personal training blijven volgen en meer en meer gaan hardlopen. Ook hier merkte ik dat de combinatie van PT en hardlopen ervoor zorgde dat ik steeds beter ging hardlopen. Mijn eerste doelen werden dan ook gesteld en bereikt: de dodentocht en mijn eerste marathon. Hier werd me duidelijk dat er nog één belangrijk item ontbrak, namelijk de juiste voeding op het juiste moment! Ik ging mijn voeding aanpassen en afstemmen op mijn trainingen en merkte dat mijn sportprestaties erop vooruit gingen én dat ik de hele dag door voldoende energie had.  Ik merkte dat sport en voeding echt mijn passie werd en dat ik openbloeide wanneer ik anderen hiermee kon helpen. Daardoor heb ik besloten om me te gaan bijscholen naar sportvoedingsdeskundige en personal trainer om er zo voor te zorgen dat anderen hun prestaties ook konden verbeteren door hun de juiste training te geven en hun voeding te laten aanpassen aan hun sport.

 

Wat doe ik?

 

Sportvoedingsadvies

 

Foto: @klik_fotografen

 

Ik geef sportvoedingsadvies en personal training een ambitieuze sporters en ondernemers. Via Be Healthy – Get Fit wil ik:

  • sporters begeleiden zodat zij hun beste prestatie behalen en dit door hun van het juiste voedingsadvies te voorzien en de juiste krachttraining aan te bieden
  • ondernemers begeleiden naar een fittere versie van zichzelf door hun de juiste en haalbaar voedingsadvies te geven en trainingen aan te bieden die passen in hun drukke agenda

Wil jij meer weten over mijn aanbod en of ik jouw kan helpen? Neem dan contact met me op.

Categorieën
Ontbijt Recepten

Snickers overnight oats

Snickers overnight oats

Niks zo heerlijk dan de ochtend beginnen met een lekker ontbijt. Zelf vind ik het heerlijk om hierin veel te variëren. Het zorgt er ook voor dat ik elke ochtend uitkijk naar dat ontbijt. Alleen heb ik ‘s ochtend niet altijd evenveel tijd om een ontbijt te maken. Daarom zijn overnight oats ideaal! De avond ervoor, terwijl het avondeten op het vuur staat, wat tijd steken in het ontbijt en je moet ‘s ochtends niks meer doen. En als je dan toch bezig bent kan je onmiddellijk twee porties maken zodat je de komende twee ochtenden je ontbijt gewoon uit de frigo moet halen.

Deze overnight oats zijn gebaseerd op snickers. Ik kan je alvast verklappen dat ze o-ver-heerlijk zijn! Het bewijs? Mijn vriend is totaal geen fan van overnight oats. We hebben het al een aantal keer geprobeerd maar het was nooit een succes. Tot deze versie! De snickers overnight oats mag ik gerust elke week maken.

Het recept kan je onderaan terugvinden. Ga jij dit ontbijtje eens proberen maken? Vergeet me dan zeker niet te taggen! Ik geniet graag mee van je creatie ;).

Snickers overnight oats

Snickers overnight oats

Een ontbijtje dat je 's morgens gewoon uit de frigo moet halen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Gang Ontbijt
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 1 banaan
  • 200 ml magere melk
  • 200 g vanille alpro yoghurt
  • 60-80 g havermout portie is afhankelijk van de eigen behoefte
  • 1 tl chiazaadjes optioneel

Karamellaag

  • 2 dadels
  • 15 g pindakaas
  • 1 el magere melk

Chocoladelaag

  • 15 g pure chocolade

Instructies
 

  • Laat de dadels weken in water.
  • Pureer de banaan.
  • Doe de banaan, samen met de havermout, de melk, de yoghurt en de chiazaadjes in een kom en meng alles goed.
  • Zet de overnight oats in de koelkast. (Als je tijd hebt kan je de overnight oats best al een half uurtje of uurtje in de koelkast laten staan voordat je verdergaat)
  • Doe de geweekte dadels in een blender en voeg de overige ingrediënten van de karamellaag toe.
  • Blend tot een homogene massa.
  • Laat de chocolade smelten en verdeel over beide kommetjes.
  • Haal de overnight oats uit de koelkast en verdeel over twee glaasjes of kleine kommetjes.
  • Verdeel de karamellaag over de twee porties. Doe hierna de chocolade over de karamellaag zodat er een mooie chocoladelaag gevormd wordt.
  • Zet een nachtje in de koelkast en serveer 's morgens.
Trefwoord Banaan, Chocolade, Ontbijt, Overnight oats, Snickers
Categorieën
Avondeten Recepten

Wok met gemarineerde runderreepjes en sobanoedels

Wok met runderreepjes

Er is een tijd geweest dat ik bijna dagelijks een wok maakte. Soms met rijst, soms met noedels. Dit was vooral een makkelijke oplossing. Ik had niet veel materiaal nodig en het is snel klaar. Zeker als je voorgesneden wokgroenten gebruikt.

Met dit in het achterhoofd heb ik dit receptje gemaakt. Makkelijk, snel klaar en niet veel werk. Ideaal voor als het een keer snel moet gaan. Het is ook een gerecht dat je gerust op voorhand kan maken om erna op te warmen.

Wok met runderreepjes

Wok met gemarineerde runderreepjes en sobanoedels

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 2

Ingrediënten
  

Marinade

  • 2 el zoete sojasaus
  • 2 el sojasaus
  • 1 el rijstazijn
  • 2 teentjes look geperst
  • 1 pepertje of 2 indien graag pikant

Wok

  • 250 g biefstuk in reepjes
  • 1 el olijfolie
  • 175 g bomboescheuten
  • 175 g sojascheuten
  • 1 wortel in stukken
  • 1 paprika in reepjes
  • 125 g sobanoedels
  • 1 pijpajuin

Instructies
 

  • Meng alle ingrediënten voor de marinade. Doe de marinade onder de runderreepjes en laat ongeveer een uur in de koelkast staan.
  • Verhit de olie in een wok. Bak daarna de runderreepjes kort aan en haal ze uit de pan. Deze mogen nog niet volledig gaar zijn omdat ze nadien terug mee in de wok gedaan worden. Zorg ervoor dat de overgebleven marinade in de wok blijft zodat de smaak aan de groenten gegeven wordt.
  • Voeg de groenten toe in de wok en roerbak.
  • Verhit ondertussen water in een pan met wat zout. Maak hierin de sobanoedels klaar zoals aangegeven op de verpakking.
  • Wanneer de groenten beetgaar zijn voeg je de runderreepjes terug toe aan de wok. Voeg vervolgens ook de sobanoedels toe en meng alles goed onder elkaar.
  • Serveer met de pijpajuin.
Categorieën
Recepten Snack

Sportreep

Sportrepen (of energierepen), je vindt ze tegenwoordig overal. Maar wat is een sportreep nu? Het is een reep die rijk is aan koolhydraten en die als doel heeft je snel te voorzien van energie. Koolhydraten zijn namelijk de belangrijkste energieleverancier van ons lichaam.

Wanneer gebruik je als sporter nu een energiereep:

  • Voordat je gaat sporten. Als je laatste hoofdmaaltijd al een tijdje geleden is, kan je voordat je gaat sporten nog een sportreep eten om je energievoorraad terug aan te vullen en je training met voldoende energie te starten.
  • Tijdens het sporten. Als je meer dan 60-75 minuten gaat sporten is het belangrijk om ook tijdens het sporten je koolhydraten opnieuw aan te vullen. In dit geval kan het handig zijn om een sportreep te eten tijdens het sporten. Drink hierbij ook water zodat je voldoende gehydrateerd blijft.
  • Na het sporten. Heb je een intensieve training achter de rug? Vergeet dan je koolhydraten zeker niet bij aan te vullen na het sporten. Een sportreep kan ook hier handig zijn als je niet veel tijd hebt of geen volwaardige maaltijd kan eten. Denk er wel aan dat je ook je spieren moet laten herstellen en dus ook eiwitten nodig hebt.

Omdat het niet makkelijk is om de juiste sportreep te vinden, je moet er namelijk op letten dat er voldoende koolhydraten in zitten (30-60g) en niet teveel vetten, heb ik er zelf eentje gemaakt. De voedingswaarden zijn terug te vinden bij het recept zodat je je portie kan aanpassen naargelang de inspanning die je levert.

Extra tips:

  • Heb je een zware training voor de boeg en nood aan 60g koolhydraten per uur. Dan kan je de porties vergroten of je combineert de sportreep met een isotone sportdrank.
  • Heb je geen sport gepland maar merk je dat je een energiedip hebt in de namiddag? Dan kan je deze sportreep ook gerust eten als tussendoortje!
 

Voedingswaarden per reep:

  • 162 kcal
  • 1,6g vet
  • 31,4g koolhydraten
  • 3,5g eiwitten

Sportreep

Zachte sportreep

Een reep die je energie geeft zowel voor, tijdens als na het sporten.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 5

Equipment

  • Oven
  • Ovenschaal

Ingrediënten
  

  • 3 bananen Ongeveer 300g
  • 25 g honing
  • 25 g rozijnen
  • 100 g havermout

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 200°C.
  • Pureer de bananen tot een gladde massa.
  • Doe de honing, rozijnen en havermout onder het bananenmengsel.
  • Bedek een ovenvaste schaal met bakpapier en doe het mengsel hierin.
  • Zet de schaal in de oven en bak gedurende 20 minuten (afhankelijk van de oven).
Trefwoord Banaan, Energiereep, Koolhydraten, Sportreep
Categorieën
Avondeten Recepten

Pasta met pompoen all forno

Als ik aan comfort food denk, denk ik aan ovenschotels en pasta. De combinatie ervan is zelfs nog beter! Dit gerechtje is voor mij dan ook de ultieme comfort food, maar dan wel eentje zonder schuldgevoel.

Pasta is lang mijn lievelingseten geweest. Nog steeds staat het bovenaan op mijn lijstje als meest favoriete maaltijd. Dat is waarschijnlijk ook een van de redenen waarom Italië een van mijn favoriete vakantielanden is. En jawel, daar staat er elke dag wel een pastaatje op het menu.

Tip: heb je teveel pompoen? Gebruik dit dan in deze pompoencake.

Tip: pas de hoeveelheid pasta aan aan je eigen behoeften.

Pasta pompoen

Pasta pompoen all forno

Een combinatie van pasta en een ovenschotel, dat moet wel de ideale comfortfood zijn!
Voorbereidingstijd 40 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Avondeten, Diner
Porties 4 personen

Equipment

  • Ovenschaal

Ingrediënten
  

  • 300 g volkoren spaghetti
  • 1,5 kg butternut
  • 150 ml melk
  • 2 stengels prei
  • 500 g champignons
  • 30 g geraspte kaas

Instructies
 

  • Snij de butternut doormidden en zet in een voorverwarmde oven van 200°C. Laat de butternut 30-40 min staan totdat hij gaar is.
  • Snijd de prei ondertussen in ringen en de champignons in stukjes. Bak deze aan in een pan met wat olijfolie. Zorg ervoor dat de groentjes nog wat knapperig zijn, ze moeten nog mee in de oven.
  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  • Haal de pompoen uit de oven wanneer hij gaar is. Laat de oven aan.
  • Doe de pompoen samen met de melk in een blender en blend tot een saus.
  • Meng de pompoensaus, samen met de prei en de champignons onder de pasta en doe dit in een ovenschaal. Strooi de gemalen kaas erover en zet in de oven tot de kaas mooi gesmolten is en een krokant laagje vormt.
Trefwoord Ovenschotel, Pasta, Pompoen
Categorieën
Recepten Snack

Gezonde pompoencake

Het is echt herfstweer en dat vraagt om een herfstig tussendoortje. Een tussendoortje moet vooral makkelijk en handig zijn om mee te nemen naar het werk, school, … . Deze gezonde pompoencake is daar ideaal voor. Je kan perfect de topping achterwege laten. Ik beloof dat hij dan nog steeds heel lekker is 😉

Krijg je de cake niet volledig op? Probeer hem dan eens in te vriezen. Snijd de cake wel in plakken voordat je ze invriest.

Voor het recept heb je geen volledige pompoen nodig. Je kan de overschot verwerken in een ander gerecht of je kan een zak pompoenblokjes kopen en hier de pompoenpuree van maken.

 

Pompoencake

Gezonde pompoencake

Herfstige pompoencake
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 1 cake

Equipment

  • Bakvorm, oven

Ingrediënten
  

  • 150 g havermeel
  • 200 g pompoenpuree
  • 3 eieren
  • 1 el bakpoeder
  • 1 el honing
  • 1 el kaneel

Topping

  • 50 g philadelphia light
  • 75 g skyr of Griekse yoghurt
  • 1 tl honing

Instructies
 

  • Zet de oven op 200°C en doe de pompoen in de oven om zelf de pompoenpuree te maken.
  • Haal de pompoen uit de oven wanneer deze gaar is. Dit zal zo een 45 minuten duren. Laat de oven aanstaan voor de cake.
  • Mix/pureer de pompoen tot puree en gebruik hier 200g van.
  • Doe 150g havermeel in een kom (je kan havermout mixen tot meel) en meng met het bakpoeder en de kaneel.
  • Doe de 3 eieren in een kom en klop de eieren door elkaar. Voeg hier de pompoenpuree en de honing aan toe en klop goed met een garde tot een homogene massa.
  • Meng de natte massa onder het havermeel mengsel tot een homogene massa.
  • Doe het mengsel in een bakvorm en zet 40 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Meng de ingrediënten voor de topping en smeer over de cake wanneer deze is afgekoeld.
Trefwoord Gezond, Herfst, Pompencake, Tussendoortje