Tomaat en ei

Sommige gerechten brengen herinneringen naar boven en doen me aan mijn jeugd denken. Een van die gerechten is er eentje met tomaat, ei en brood. Wanneer er thuis een ‘eitje’ op het menu stond, koos ik altijd voor deze variant. Lekker en o zo makkelijk om te maken. Nadat ik dit in geen jaren meer gegeten had, had ik er een paar maanden geleden terug enorm veel zin in. Ik maakte een variant met dezelfde ingrediënten en ik ben er even hard fan van als jaren geleden.

Ideaal als snelle lunch (of ontbijt).

Tomaat en ei

Broodje met tomaat-ei mengsel

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Gang Lunch
Keuken Belgisch
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 1 el olijfolie
  • 1 rode ui
  • 2 grote tomaten
  • 4 eieren
  • 2 volkoren broodjes
  • peper en zout

Instructies
 

  • Snij de uit en tomaat in stukjes
  • Stoof de ui aan in olijfolie. Voeg nadien de tomaat toe en kruid met peper en zout.
  • Voeg nadien de eieren toe. Schep met een spatel de eieren onder de tomaten en ui zodat er roerei ontstaat.
  • Snijd het broodje in twee en beleg met het mengsel.
Trefwoord Brood, Ei, Lunch, Tomaat