Appelcrumble

Nu de dagen korter, natter en kouder worden, is het duidelijk dat de herfst echt in het land is. Hoewel knus en gezellig binnen zitten best wel leuk is, hoop ik stiekem dat we binnenkort een wandeling kunnen maken in het herfstzonnetje. Voor mij is het ook een periode dat ik graag terug warme ontbijtjes eet. Daar is deze appelcrumble ideaal voor! De geur van warme appel met kaneel brengt het herfstgevoel helemaal naar boven.
Serveer met wat yoghurt en je hebt een heerlijk ontbijtje.

Ps: Porties kunnen verschillen van persoon tot persoon.

Heb je het gerechtje gemaakt, vergeet me dan niet te taggen op instagram 😉

Appelcrumble

Appelcrumble

Een heerlijke gezonde crumble met warme appel en kaneel. Serveer voor een lekker, volwaardig ontbijt met wat yoghurt
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Belgisch
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 2 appels
  • 2 tl kaneel
  • 60 gr volkoren meel
  • 35 gr havermout
  • 1 handvol fijngehakte walnoten
  • 1-1,5 el honing
  • 1 el water

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 200°C
  • Snijd de appels in stukjes en meng met 1 tl kaneel in een ovenschaal
  • Meng het meel, de havermout, de walnoten en de rest van de kaneel in een andere kom
  • Voeg de honing en het water toe en meng goed (handen gebruiken mag)
  • Strooi de crumble over de appels en zet dit 20-25 minuten in de voorverwarmde oven
  • Serveer met wat yoghurt
Trefwoord Appel, Crumble, Kaneel, Ontbijt