Ga terug
Appel-havermouttaart

Smeuïg appel-havermouttaartje

Een lekker verwenontbijtje voor in het weekend.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Equipment

  • Ovenschaal

Ingrediënten
  

  • 60 gram havermout
  • 35 gram brinta kan vervangen worden door havermeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel of naar eigen smaak
  • 1 ei
  • 125 ml magere melk
  • 1 appel
  • 15 gram rozijnen een handje

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 180 graden
  • Snijd de appel in kleine stukjes
  • Meng de havermout met de brinta, het bakpoeder en het kaneel in een kom
  • Klop het ei samen met de melk los
  • Voeg alles samen en meng goed
  • Stort het beslag in een met bakpapier beklede ovenschaal
  • Bak het appeltaartje in 40 minuten gaar in de oven
  • Laat na het bakken even afkoelen en serveer eventueel met een lepel yoghurt
Trefwoord Appel, brinta, havermout, Kaneel, Ontbijt