Smeuïg appel-havermouttaartje
Een lekker verwenontbijtje voor in het weekend.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 40 minuten min
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Belgisch
- 60 gram havermout
- 35 gram brinta kan vervangen worden door havermeel
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel of naar eigen smaak
- 1 ei
- 125 ml magere melk
- 1 appel
- 15 gram rozijnen een handje
Verwarm de oven op 180 graden
Snijd de appel in kleine stukjes
Meng de havermout met de brinta, het bakpoeder en het kaneel in een kom
Klop het ei samen met de melk los
Voeg alles samen en meng goed
Stort het beslag in een met bakpapier beklede ovenschaal
Bak het appeltaartje in 40 minuten gaar in de oven
Laat na het bakken even afkoelen en serveer eventueel met een lepel yoghurt
Trefwoord Appel, brinta, havermout, Kaneel, Ontbijt